628

Ανοιχτή επιστολή του Κωνσταντίνου Σακαρέλου, κατοίκου της Κοινότητας Γαλατά, Προέδρου της Επιτροπής Αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η κατάρρευση των γεφυρών του Ευήνου προς τον κ. Μπαλωμένο Ελευθέριο Πρόεδρο της Κοινότητας Γαλατά

ΓΕΦΥΡΑ (7)Αγαπητέ Λευτέρη, στην πρόσφατη συνέντευξή σου στην εκπομπή “Εκ του σύνεγγυς” την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 σε περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι, αναφερόμενος στον αγώνα των κατοίκων του Γαλατά και των όμορων Κοινοτήτων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η κατάρρευση των γεφυρών του Ευήνου, μεταξύ των άλλων ανέφερες:

«… Η παράταξη Λουκόπουλου επένδυσε πάνω στα συντρίμμια της γέφυρας μαζί με μια παρεούλα στον Γαλατά. Εμείς τρέχαμε, αυτοί ήταν απόντες και έρχονταν στην πλατεία του Γαλατά να μας κάνουν ανάκριση. Όταν ερχόταν ο Αντιπεριφερειάρχης, να τον βρίσουνε ή να βρίσουν τον Δήμαρχο ή όλους εμάς. Σε όποιον τους έπαιρνε εν πάσει περιπτώσει, γιατί δεν τους έπαιρνε σε όλους. Πίσω από την πλάτη τους έπαιρνε μόνο. Εγώ αυτούς τους λέω κότες! Κότες λυράτες!! Έτσι τους λέω εγώ αυτούς. Γιατί δεν έχουν το θάρρος. … Τους κάνει μάθημα ο μνημονιακός αντιδήμαρχος …..»

Η δήλωσή σου αυτή, έτσι όπως είναι διατυπωμένη, προσβάλλει όχι μόνο το κύρος και την αξιοπρέπεια των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, που στρατεύτηκαν ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ στον Αγώνα για το κοινό καλό, αλλά και τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων.

Μην ξεχνάς πως πριν την αποστολή οποιασδήποτε Ανοιχτής Επιστολής στους αρμόδιους ή την ανάρτηση οποιουδήποτε Δελτίου Τύπου ή σχετικής Ανακοίνωσης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κεντρικά και περιφερειακά, ενημερώνονταν όλα τα μέλη της Επιτροπής με σχετικά e-mail πάνω σε ένα αρχικό πλαίσιο κείμενου και καλούνταν να προτείνουν σχετικές διορθώσεις, συμπληρώσεις, απαλειφές. Οι αποφάσεις επί των κειμένων ήταν ΟΛΕΣ χωρίς  ενστάσεις, διορθώσεις ή συμπληρώσεις.

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα έχω την ηθική υποχρέωση να σου ζητήσω να γίνεις περισσότερο σαφής. Για να σε βοηθήσω, σου υπενθυμίζω τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, τα οποία προτάθηκαν ή αυτοπροτάθηκαν και εγκρίθηκαν από τους κατοίκους του Γαλατά και των γειτονικών χωριών, που συμμετείχαν στην ανοιχτή συγκέντρωση της 30ης Ιανουαρίου 2023 στην πλατεία του χωριού μας:

ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ: Πρόεδρος Κοινότητας Γαλατά

ΔΑΔΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Πρόεδρος Κοινότητας Περιθωρίου

ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: Πρόεδρος Κοινότητας Ευηνοχωρίου

ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ: Εκπρόσωπος Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου

ΠΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΙΝΟΣ: Εκπρόσωπος Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου

ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Εκπρόσωπος ΤΕΕ

ΣΑΚΑΡΕΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΟΛΟΝΥΦΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Εκπρόσωπος ΤΟΕΒ Γαλατά

ΤΣΟΡΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: εκπρόσωποι Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Γαλατά

ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΩΡΑ, ΠΑΛΙΟΥΡΑ ΖΩΗ: εκπρόσωποι Συλλόγου Γυναικών Γαλατά

ΚΙΡΚΙΝΕΖΟΥ ΝΙΚΟΛ, ΜΥΚΟΝΙΑΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ, ΖΕΛΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΝΙΚΟΣ,

ΦΟΥΝΤΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ: εκπρόσωποι επιχειρηματιών παραλιακού Μετώπου

ΠΑΠΠΑΣ ΧΑΡΗΣ, ΥΦΑΝΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑ: εκπρόσωποι Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: εκπρόσωποι νεολαίας

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ: αυτοπροτάθηκε και εγκρίθηκε

ΔΑΣΚΑΛΗ ΟΛΓΑ, ΠΑΣΤΡΩΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ: δικηγόροι, αυτοπροτάθηκαν και εγκρίθηκαν

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ: αυτοπροτάθηκε και εγκρίθηκε

ΣΚΛΗΡΟΣ ΦΩΤΗΣ:  αυτοπροτάθηκε και εγκρίθηκε

ΤΡΑΧΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ: αντιδήμαρχος Δήμου Ναυπακτίας

Υ.Γ.1: Συμμετείχα σε όλες τις συνεδριάσεις – σε αντίθεση μ’ εσένα – και, ως εκ τούτου, είμαι σε θέση να γνωρίζω πως καμιά από αυτές δεν είχε ανακριτικό χαρακτήρα. Εξάλλου, τα όρια ενημέρωσης, ανάληψης ευθυνών και ανάκρισης είναι, κατά κοινή ομολογία, ευδιάκριτα. Ακόμα, ανάμεσά μας δεν είδα ποτέ κότες, κοτόπουλα, γαλιά, γαλοπούλες ή φραγκόκοτες. Τέλος, είμαι σε θέση να σε διαβεβαιώσω πως κανένα μέλος της Επιτροπής Αγώνα δεν εξέφρασε την ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας από αιρετό και, ως εκ τούτου, δεν έγιναν φροντιστηριακά μαθήματα.

Υ.Γ. 2: Όλες οι συνεδριάσεις της Επιτροπής έλαβαν χώρα στην πλατεία του χωριού μας και ήταν ανοιχτές, η δε Συντονιστική Επιτροπή ποτέ δεν υπήρξε παρεούλα.

Υ.Γ.3: Είχα αποφασίσει να μην εμπλακώ στην πολιτική αντιπαράθεση στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Την υπέρβαση της απόφασής μου επέβαλε το αίσθημα ευθύνης, καθώς και η ανάγκη προστασίας αρχών και αξιών.

Υ.Γ. 4: Η παρούσα είναι η μοναδική επιστολή, για την οποία, επειδή είναι αυστηρά προσωπική, δεν ενημερώθηκαν τα υπόλοιπα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.

Φίλε Λευτέρη, γίνε πιο σαφής, για να μη θίγονται συλλήβδην υπολήψεις και διαδικασίες. Θέλω να πιστεύω πως ό,τι είπες, το είπες εν τη ρήμει του λόγου σου και, προφανώς, δεν εννοούσες κάποιον ή κάποια από τα μέλη της Επιτροπής. Για τον λόγο αυτό, σε παρακαλώ, να ανακαλέσεις, με σχετική ανάρτησή σου στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Φιλικά
Γαλατάς, 29 Σεπτεμβρίου 2023
Κώστας Σακαρέλος

Αναρτήθηκε 30 Σεπτεμβρίου 2023,13:15