521

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
IMG - 2019.09.Γέμισαν με παιδικές φωνές και αθλητικές δραστηριότητες τα γήπεδα της Ειρήνης στο Δημοτικό Σχολείο Γαλατά, σήμερα Παρασκευή 27-09-2019 στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, που γιορτάζεται για 6η συνεχόμενη χρονιά στα σχολεία της ελληνικής επικράτειας.
Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός ή εκτός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.
Οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς ζωγράφισαν την αφίσα της ημέρας. Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου» οι δυο σχολικές μονάδες υλοποίησαν εντός του σχολικού ωραρίου με τις οδηγίες των γυμναστών κ. Βελή Γαβριήλ και κ. Χατζή Κων/νου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις: τρέξιμο, σκυταλοδρομία, σχοινάκι, χορό, ομαδικά – ατομικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση. Νικητές μέσα από αυτές τις αθλητικές δράσεις βγήκαν όλοι οι μαθητές και των δύο σχολείων.
Τέλος οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού ξεναγήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας του Σχολείου Γαλατά, αντάλλαξαν απόψεις στην αίθουσα εκδηλώσεων, δημιούργησαν φιλίες με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά.
Μια γεύση από τις αθλητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Γαλατά, μας δίνουν οι παρακάτω φωτογραφίες.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Παπανικολάου Κων/νος
Αναρτήθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2019, 10:00