522

Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατά «Αρμονία» οργάνωσε με επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού»

DSC (3)Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 13/10/2019 στο Δημοτικό Σχολείο του Γαλατά, παρακολούθησε πλήθος γυναικών από τον Γαλατά και την ευρύτερη περιοχή.
Ο ομότιμος καθηγητής της Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κούκουρας Δημήτριος τόνισε την αξία των προληπτικών εξετάσεων (μαστογραφίας, υπερηχογραφήματος και ψηλάφησης μαστού) για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου και την καλή της έκβαση. Στο τέλος της εκδήλωσης όσες κυρίες προσκόμισαν εξετάσεις τις συμβούλεψε.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η κ. Βιβή Παξινού, επικεφαλής της ομάδας δράσης «ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ» με εθελόντριες συνεργάτριές της. Η ομάδα αυτή στηρίζει ψυχολογικά και βοηθά οικονομικά φτωχές οικογένειες και ασθενείς που διαμένουν στις περιοχές της Πάτρας και της Ναυπακτίας.
Πιστεύουμε ότι εκδηλώσεις σαν τη χθεσινή, που προασπίζουν και προάγουν την υγεία των μελών της κοινωνίας είναι απαραίτητες και καθοριστικές. Γι’ αυτό στοχεύουμε στη διοργάνωση και άλλων παρόμοιων με θέματα που μας ενδιαφέρουν.
Αναρτήθηκε 14 Οκτωβρίου 2019, 22:00