515

Γαλατάς: Θεατρική παράσταση «Ο Τοπικός Παράγων» του Παναγιώτη Καγιά
515 DSC_0164-01 (1)Με τη θεατρική παράσταση « Ο τοπικός παράγων» πραγματοποιήθηκε η λήξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το 2019 του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Γαλατά.
Την Κυριακή, 11 Αυγούστου στις 21:00 στο αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου Γαλατά η θεατρική ομάδα «Ελεύθεροι πολιορκημένοι» της Ι. Π. Μεσολογγίου παρουσίασε, το έργο του Παναγιώτη Καγιά , «Ο τοπικός παράγων» σε σκηνοθεσία Διονυσίας Ολιβιώτου.
Ο « Ο τοπικός παράγων», γράφτηκε το 1936 από τον Παναγιώτη Καγιά κι αποτελεί μια σάτιρα των πολιτικών ηθών στην ελληνική επαρχία. Ο πανίσχυρος τοπικός κομματάρχης, Σπύρος Δαλέγκος, επιβάλλει σε 900 άτομα την πολιτική του βούληση. Χρόνια ολόκληρα τους έχει μάθει να ψηφίζουν «…’κατά συνείδησιν : το ψηφοδέλτιο κλειστό στο φάκελο, τους το στέλνει έτοιμο στο χέρι, και τσουπ! στην κάλπη μέσα!» Με τις 900 ψήφους που ελέγχει, αποτελεί τον ρυθμιστή στο εκλογικό αποτέλεσμα ενός ολόκληρου νομού. Αυτές τις ψήφους δίνει και ως προίκα στην κόρη του, η οποία είναι ερωτευμένη με τον έναν από τους δύο υποψήφιους (και όχι αυτόν που υποστηρίζει ο πατέρας της). Ποιο θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα; Νικήτρια, για άλλη μια φορά και με μεγάλη διαφορά θα είναι η αγάπη!
Διανομή (Με σειρά εμφάνισης):
Αννίτσα: Χριστίνα Λύρου, Αγγελική: Αριστέα Θεοδώρου, Δαλέγκος: Λεωνίδας Αρβανίτης, Δαμαλάς: Άγγελος Σταμάτης, Στάθης: Μπέτυ Ιωάννου, Σταύρος: Μελέτης Πατρινός, Παρτσακλής: Ζωή Υφαντή, Θανάσης: Αθανασία Γουρνοπάνου, Λιβανάς κάτοικος : Στράτος Καππές, Ανέστης κάτοικος: Νίκος Σταμάτης, Γιατρός: Ευαγγελία Γαλαζιά, Δενδράκης: Δημήτρης Σαπλαούρας, Πυρρής κάτοικος: Γεωργία Σπυροπούλου, Πελαγία: Βάσω Παπανικολάου, Αμαλία : Ελένη Συντίλα, Ευριδίκη :Βίκυ Διαμαντή.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Διονυσία Ολιβιώτου
Σκηνικά: Νίκος Ντούμας, Ελένη Λύρου
Ενδυματολόγος: Ευαγγελία Γαλαζιά
Μακιγιάζ: Αντωνία Σιδέρη, Ελλισάβετ Ιωάννου, Βάσω Παπανικολάου, Κλεοπάτρα Μπαγιώργου από το Τμήμα τεχνικών Αισθητικής και Μακιγιάζ του Δ.Ι.Ε.Κ.
Τεχνική Ομάδα: Ελένη Λύρου, Βούλα Κολιοπούλου
Αναρτήθηκε 12 Αυγούστου 2019, 09:15