516

Γαλατάς: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτάνευση της Εικόνας της Γεννήσεως της Θεοτόκου
DSC- (3)Με λαμπρότητα και επισημότητα, γιορτάστηκε στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου 2019 στο Γαλατά η εορτή Γεννήσεως της Θεοτόκου, εκατοντάδες πιστοί προσκύνησαν με ευλάβεια την εικόνα της Παναγίας στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.
Το βράδυ του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας τη δε Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.
Το απόγευμα της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου με κατάνυξη ετελέσθη ο μεθεόρτιος Εσπερινός προεξάρχοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμά, με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής.
Με το πέρας του Εσπερινού ξεκίνησε η περιφορά της ιερής εικόνας της Γεννήσεως της Θεοτόκου, που συνόδευαν η Φιλαρμονική Ναυπάκτου, ακολουθούσαν νέοι και νέες ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, τα εξαπτέρυγα και στη συνέχεια ακολουθούσαν οι ιεροψάλτες, ο ιερός κλήρος και οι επίσημοι. Η πομπή πέρασε από κεντρικούς δρόμους του Γαλατά, ενώ λίγη ώρα αργότερα η ιερή εικόνα της Γεννήσεως της Θεοτόκου επέστρεψε στον Ιερό Ναό.
Τη λιτανεία παρακολούθησαν: Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας και οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Σπύρος Τραχύλης και Ζαχαρίας Χοχτούλας καθώς και δεκάδες πιστοί από τον Γαλατά και την ευρύτερη περιοχή.
Αναρτήθηκε 9 Σεπτεμβρίου 2019, 00:30