533

Εκπαιδευτική εκδρομή στον Αρχαιολογικό Χώρο της Βούντενης και στην Αχάια Κλάους

533 IMG- (2)Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά στο Μυκηναϊκό Αρχαιολογικό Πάρκο της Βούντενης και στην Αχάια Κλάους, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020.
Οι μαθητές με την άφιξή τους στο Μυκηναϊκό Πάρκο της Βούντενης παρακολούθησαν ένα δεκάλεπτο βίντεο που αναφερόταν στην ιστορία του αρχαιολογικό χώρου. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Μυκηναϊκό Πάρκο της Βούντενης, επισκέφθηκαν τους θαλαμωτούς τάφους και θαύμασαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο, ο μεγάλος αριθμός των ταφών, η πρόσβασή τους στο εσωτερικό τους καθώς και η απεριόριστη θέα στον Πατραϊκό κόλπο.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το εργοστάσιο παραγωγής κρασιού της ACHAIA CLAUSS και ξεναγήθηκαν στους θαυμάσιους χώρους του εργοστασίου ακούγοντας τη μεγάλη ιστορία του και βλέποντας παλιά βαρέλια προηγούμενων αιώνων. Μπήκαν στο «Βαρελάτικο» και αντίκρισαν έναν μουσειακό χώρο, όπου έμαθαν για την κατασκευή των βαρελιών και για τους κατασκευαστές τους. Άκουσαν την ιστορία του Αχάια Κλάους. Το Αχάια Κλάους είναι ένα κτήριο με μεγάλη ιστορία. Ο Γουσταύος Κλάους ονόμασε το πρώτο του κρασί Μαυροδάφνη, εκ μέρους της αρραβωνιαστικιάς του, της Δάφνης , μια μελαχρινή κοπέλα με μαύρα μαλλιά ,που πέθανε σε νεαρή ηλικία.
Βγαίνοντας από κει, κατευθύνθηκαν προς το Αυτοκρατορικό Κελάρι. Το πρώτο που τράβηξε την προσοχή τους, ήταν τα τεράστια σκαλιστά βαρέλια, οι «Γίγαντες». Είδαν τα γιγάντια δρύινα βαρέλια, χωρητικότητας, δεκατρείς τόνους κρασί! Η μαυροδάφνη, που είναι αποθηκευμένη μέσα στους Γίγαντες, είναι πάνω από εκατό χρονών! Τα βαρέλια, είναι σκαλισμένα με διάφορες παραστάσεις από την ελληνική μυθολογία, και ειδικά με τον Διόνυσο, τον θεό του κρασιού.
Οι μαθητές στο τέλος επισκέφτηκαν την Κάβα Δανιηλίδος όπου αγόρασαν μπουκαλάκια κρασί, δώρο για τους γονείς τους. Ξεκουράστηκαν για λίγο, τράβηξαν αναμνηστικές φωτογραφίες και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Παπανικολάου Κων/νος
Αναρτήθηκε 12 Φεβρουαρίου 2020, 21:15