484

Επίσκεψη των μαθητών της Δ΄,Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου

galatas.grΤην Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές της Δ΄,Ε΄, ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά συνοδευόμενοι από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Παπανικολάου Κων/νο και τους εκπαιδευτικούς Σακαρέλο Κων/νο, Κακολύρη Χρήστο επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό του χωριού. Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με ευλάβεια μία υποδειγματική προετοιμασία της Θείας Λειτουργίας (προσκομιδή).
Την υποδειγματική προσκομιδή τέλεσε ο ιερέας π. Γεώργιος και ταυτόχρονα εξήγησε στους μαθητές τα στάδια της προετοιμασίας της Θείας Λειτουργίας. Παρουσίασε τα άμφια που φορούν οι ιερείς, εξήγησε τη χρήση των ιερών σκευών και τις ιερές πράξεις που υλοποιούσε κάθε στιγμή.
Ερμήνευσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και τον τρόπο με τον οποίο ο άρτος και ο οίνος, με την επίκληση του Αγίου Πνεύματος, μετουσιώνονται σε Σώμα και Αίμα του Χριστού. Τους υπέδειξε επίσης πώς πρέπει να μεταλαμβάνουν οι πιστοί.
Εξήγησε ακόμη αυτά που βλέπουμε μέσα στην εκκλησία, τη θέση που έχουν οι εικόνες στο εικονοστάσι, το ψαλτήρι, τα καντήλια, τα μανουάλια, τον επισκοπικό θρόνο, τον άμβωνα, τα μέρη του ναού αλλά και πως πρέπει να εισερχόμαστε μέσα στο ναό.
Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλη ευλάβεια και πολλή προσοχή την όλη παρουσίαση. Έθεσαν τις ερωτήσεις τους και πήραν απαντήσεις σε διάφορα θέματα.
Ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε τα παιδιά για το ενδιαφέρον και την προσοχή τους και τους ευχήθηκε να θυμούνται για πάντα αυτή την παρουσίαση και να συμμετέχουν τακτικά στο μεγάλο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, κατόπιν κατάλληλης πνευματικής προετοιμασίας.
Οι δάσκαλοι και οι μαθητές αποχώρησαν από τον Ιερό Ναό, αφού ευχαρίστησαν θερμά τον π. Γεώργιο, για τη σημαντική προσπάθεια που κατέβαλε για την ενημέρωση.
Αναρτήθηκε 16 Νοεμβρίου 2018, 15:45