619

Κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια από την Τροχαία Ναυπάκτου στο Δημοτικό Σχολείο Γαλατά
619 - (5)-1Με ενθουσιασμό υποδεχτήκαμε σήμερα 31-03-2023 στο σχολείο μας την τροχονόμο, κ. Αμαλία Αναστασίου από την Τροχαία Ναυπάκτου, στο πλαίσιο ενημερωτικού προγράμματος για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια.
Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το ενημερωτικό πρόγραμμα και πήραν απαντήσεις στα ερωτήματά τους σχετικά με το θέμα. Έμαθαν πώς να κυκλοφορούν με ασφάλεια ως πεζοί και ως ποδηλάτες, πώς να ταξιδεύουν ως επιβάτες στο αυτοκίνητο και στο λεωφορείο και πώς να επιλέγουν χώρους για να παίζουν χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.
Ενημερώθηκαν για τη διάσχιση της οδού από την πεζοδιάβαση, τη λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών, την κατανόηση των πινακίδων σήμανσης, τους χώρους στάθμευσης για άτομα με κινητικές δυσκολίες, την ασφαλή κυκλοφορία με το ποδήλατο, τον απαραίτητο εξοπλισμό που πρέπει να έχουν, την χρήση του προστατευτικού κράνους, της ζώνης ασφαλείας, την ασφαλή κυκλοφορία και συμπεριφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Στο τέλος χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και εφάρμοσαν όσα έμαθαν με διάφορες ερωτήσεις που τους δινόταν και έπρεπε να βρουν την σωστή απάντηση.
Ευχαριστούμε θερμά την Τροχαία Ναυπάκτου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και ιδιαίτερα την κ. Αμαλία Αναστασίου για το ξεχωριστό μάθημα, ώστε να κυκλοφορούμε σωστά και με ασφάλεια ως πεζοί, ως επιβάτες και ως οδηγοί.
Ο Διευθυντής του Δ.Σ Γαλατά
Παπανικολάου Κων/νος

Αναρτήθηκε 3 Απριλίου 2023, 18:10