617

400 ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΤΙΚΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΔΟΧΟ

APC - 2023.03.24 18.3Του Κώστα Σακαρέλου
Στις αρχές του 2023 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και δόθηκε σε χρήση το προσωρινό πέρασμα του ποταμού Ευήνου, στο ύψος του Ευηνοχωρίου. Την πρόχειρη διάβαση χρησιμοποιούν πλέον στις διελεύσεις τους οι κάτοικοι των παρευήνιων Κοινοτήτων με ανακούφιση, αφού η χρήση της περιορίζει σημαντικά την ταλαιπωρία τους, την περαιτέρω οικονομική τους αφαίμαξη, καθώς και τον χρόνο μετάβασης στις εργασίες τους.
Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ. Έχω όμως την αίσθηση – για να μην πω τη βεβαιότητα – πως οι περαστικοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, μόνο κολακευτικά λόγια δεν λένε για όσους βοήθησαν στην επίλυση του προβλήματος. Αντί να τους ευγνωμονούν, τους σιχτιρίζουν. Ο λόγος είναι η κακή κατάσταση του οδοστρώματος των 400 μέτρων χαλικόδρομου από τη μεριά του Γαλατά. Λακκούβες που διαλύουν τα αμορτισέρ των αυτοκινήτων, ανελέητο ταρακούνημα και απίστευτη σκόνη.
Η κριτική των εποχούμενων περαστικών τους παίρνει όλους σβάρνα: Δήμο – Περιφέρεια – Υπουργείο. Λύση στο πρόβλημα θέλουν, αδιαφορώντας αν αυτή θα τη δώσει ένας από τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς ή όλοι μαζί, μέσα από τη συνεργασία τους.
Η ασφαλτόστρωση αυτών των 400 μέτρων, ενόψει των επικείμενων εκλογών, αποτελεί ένα από τα κριτήρια αξιολόγησης της σημερινής δημοτικής και περιφερειακής αρχής. Αν οι διοικούντες αδυνατούν να ασφαλτοστρώσουν 400 μέτρα δρόμου ή να πιέσουν για την ασφαλτόστρωσή του, πώς θα αναμετρηθούν με μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον;
Η ασφαλτόστρωση αποτελεί και για τους υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους μια ιδανική ευκαιρία αξιολόγησης των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων των επικεφαλής των συνδυασμών και των παρατάξεων, στις οποίες εντάχτηκαν, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Υποχρέωση των πολιτών είναι ο εντοπισμός και η ανάδειξη των προβλημάτων. Χρέος των αρχόντων η επίλυσή τους.

Αναρτήθηκε 24 Μαρτίου 2023, 18:35