616

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Γενικού Λυκείου Ευηνοχωρίου
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (2)Στο πλαίσιο της δράσης του Πανεπιστημίου Πατρών «Ημέρες γνωριμίας των Σχολείων της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πατρών» με τον τίτλο «Τα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο», έπειτα από πρόσκληση του Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών καθηγητή κ. Γεωργίου Κεχαγιά, οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Ευηνοχωρίου επισκέφθηκαν τα τμήματα που στεγάζονται στο campus του Πανεπιστημίου Πατρών στο Μεσολόγγι.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Πανεπιστήμιο και τα τέσσερα τμήματα που στεγάζονται στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, να ξεναγηθούν στους εξαιρετικούς και άρτια επανδρωμένους χώρους του (αμφιθέατρα, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια), να συνομιλήσουν με καθηγητές και φοιτητές των τμημάτων και να αποκτήσουν τελικά μια συνολική εικόνα για το επίπεδο των παρεχόμενων σπουδών που προσφέρονται. Πληροφορήθηκαν επίσης για τη σύνδεση του έργο και των δραστηριοτήτων των συγκεκριμένων τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών με το κοινωνικό σύνολο και τις επαγγελματικές προοπτικές που παρέχουν. Οι μαθητές του σχολείου μας ενθουσιάστηκαν και έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ξενάγηση και τις γνώσεις που αποκόμισαν.
Η σχολική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Ευηνοχωρίου ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών, τον κ. Πρύτανη, τον κ. Αντιπρύτανη, τον Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και τους Προέδρους των τμημάτων για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους αυτή, που δείχνει την έμπρακτη στήριξή τους στα τμήματα που στεγάζονται στο νομό μας και τα οποία βρίσκονται σε άμεση σύνδεση με τις δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα της περιοχής μας.
Για τη σχολική κοινότητα του Ημερησίου Γενικού Λυκείου Ευηνοχωρίου
Ο Διευθυντής
Νικόλαος Κ. Σταμάτης

Αναρτήθηκε 15 Μαρτίου 2023, 22:10