600

Εκπαιδευτική εκδρομή-Καθαρισμός της παραλίας Κρυονερίου από τους μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά
ΚΡΥΟΝΕΡΙ-1Την Παρασκευή 10 Ιουνίου, πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική εκδρομή με τους μαθητές μας στο Κρυονέρι με σκοπό τον καθαρισμό της παραλίας από τα σκουπίδια.
Εξοπλισμένοι με γάντια και σακούλες απορριμμάτων, οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί, καθαρίσαμε την παραλία, στέλνοντας με αυτή την πρωτοβουλία μήνυμα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Καπάκια, αποτσίγαρα, μπουκάλια πλαστικά και γυάλινα, σκοινιά, απορρίμματα πανδημίας, κλειδιά, σκούπες, πακέτα τσιγάρων, παπούτσια, ρούχα, ρόδες, σωλήνες, μανταλάκια και άλλα πράγματα που δεν είχαν καμία θέση στο χώρο της παραλίας, είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που συλλέξαμε.
Με αφορμή αυτή τη δράση, συζητήσαμε για τη μόλυνση του περιβάλλοντος από τους ανθρώπους και πόσο λυπηρή είναι η εικόνα που αντικρίζουμε συχνά στις παραλίες και στους δρόμους. Τα απορρίμματα σε θάλασσες και ακτές αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας. Απειλούν την υγεία των ανθρώπων, υποβαθμίζουν τη θαλάσσια ζωή και επιβαρύνουν την οικονομία των παραλιακών περιοχών.
Καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Παπανικολάου Κων/νος

Αναρτήθηκε 12 Ιουνίου 2022, 12:15