593

 Όχι του Γαλατά στην απομάκρυνσή του από την Ιερά Μητρόπολη Μεσολογγίου

ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥΜεγάλη μερίδα των θρησκευόμενων κατοίκων του Γαλατά ζητά ενυπόγραφα την παραμονή της Ενορίας τους στην Ιερά Μητρόπολη που η έδρα της είναι το Μεσολόγγι. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας διχοτομείται και ο Γαλατάς προσαρτάται στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου. Σε ότι αφορά τον Γαλατά κάτι τέτοιο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Οι λόγοι είναι προφανείς:
α. Γεωγραφικοί λόγοι: Το Μεσολόγγι απέχει από τον Γαλατά μόλις 13 χιλιόμετρα πεδινού δρόμου, ενώ η Ναύπακτος απέχει 37 χιλιόμετρα και με πολύ δύσκολο δρόμο. Η καθημερινότητα των κατοίκων του Γαλατά είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την πόλη του Μεσολογγίου.
β. Ιστορικοί λόγοι: Στο πέρασμα της ιστορίας η μοίρα του Γαλατά ήταν απόλυτα συνδεδεμένη με αυτήν του Μεσολογγίου. Διακόσια χρόνια περίπου ανήκουμε στην Ιερά Μητρόπολη που έδρα της είναι το Μεσολόγγι.
γ. Συναισθηματικοί λόγοι: Θεωρούμε «δική μας» μητρόπολη αυτήν του Μεσολογγίου και σε αυτήν θέλουμε να παραμείνουμε.
Διευκρινίζουμε ότι η πρωτοβουλία μας αυτή δεν στρέφεται κατά οιουδήποτε φυσικού ή θεσμικού προσώπου και μόνο σκοπό έχει την καλύτερη λειτουργία της Ενορίας μας και την ιστορική συνέχεια αυτής.

Η Επιτροπή που διενήργησε την συλλογή υπογραφών

O Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Γαλατά
Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατά  «Αρμονία»

Αναρτήθηκε 26 Φεβρουαρίου 2022, 10:40