524

 Εκπαιδευτική εκδρομή του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά στο Βοτανικό κήπο <<Ζέλιος Γη>>
524 IMG_galatas (4)Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Βοτανικό κήπο «Ζέλιος γη» που βρίσκεται στην τοποθεσία Αηδόνι Γαβρολίμνης-Ναύπακτος. Οι μαθητές περπάτησαν στους όμορφους διαδρόμους χωρισμένοι σε δύο ομάδες με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς αλλά και τους ξεναγούς υπεύθυνους του Βοτανικού κήπου. Παρατήρησαν δεξιά και αριστερά των διαδρόμων τα διάφορα αρωματικά, φαρμακευτικά και σπάνια είδη φυτών της ελληνικής χλωρίδας. Διάβασαν τις όμορφες πινακίδες που ήταν τοποθετημένες δίπλα στο κάθε φυτό και ρωτούσαν να μάθουν για το καθένα. Έμαθαν πολλά για τα φυτά, είπαν όμως και τα ίδια τα παιδιά πράγματα που γνώριζαν. Μύρισαν και ακούμπησαν τα φυτά, έβγαλαν φωτογραφίες.
Επισκέφτηκαν τον Γυάλινο Πύργο, έμαθαν πως η ανακύκλωση γίνεται πράξη και για τον αριθμό των μπουκαλιών που χρειάστηκε να κατασκευαστεί. Επισκέφτηκαν το χώρο που ήταν διαμορφωμένος για τα ελάφια και τα κατσικάκια. Οι μαθητές τους έριξαν τροφή και τα παρατήρησαν από κοντά.
Στη συνέχεια οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς συγκεντρώθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου υπήρχαν καθίσματα και πάγκοι και απόλαυσαν το δικό τους φαγητό, αλλά και ότι ήθελε το καθένα από το κυλικείο-αναψυκτήριο.
Αφού ξεκουράστηκαν στη συνέχεια παρακολούθησαν δύο βιωματικές δραστηριότητες, την αγγειοπλαστική και το χυτήριο αλουμινίου. Έμαθαν πώς οι άνθρωποι κατασκεύαζαν διάφορα πράγματα από πηλό. Πήραν πηλό στα χέρια τους και έφτιαξαν το καθένα κάτι το οποίο πήραν μαζί τους ως αναμνηστικό. Έμαθαν για τη χύτευση και πως οι άνθρωποι κατασκεύαζαν μεταλλικά αντικείμενα τα πρώτα χρόνια. Είδαν πως ανακυκλώνονται κουτάκια αλουμινίου.
Στο τέλος οι μεγάλες τάξεις επισκέφτηκαν το φυτώριο του κήπου και φύτεψαν διάφορα φυτά.
Οι μαθητές και μαθήτριες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την επίσκεψη στο Βοτανικό κήπο. Αποχωρώντας ένας μαθητής με χαρά είπε: «πέρασα πολύ ωραία, γιατί έκανα μια ωραία και μεγάλη βόλτα. Περισσότερο μου άρεσε το μέρος με τα ελάφια. Αυτό που θυμάμαι από την ξενάγηση είναι ότι ο Βοτανικός κήπος είναι σε μία έκταση 100 στρεμμάτων και έχει 3.500 φυτά»
O Διευθυντής του Σχολείου
Παπανικολάου Κων/νος
Αναρτήθηκε 24 Νοεμβρίου 2019, 07:00