482

Ο εορτασμός της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Γαλατά
DSC_0147-20180908
Με λαμπρότητα και επισημότητα, γιορτάστηκε στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου 2018 στο Γαλατά η εορτή της Παναγίας, εκατοντάδες πιστοί προσκύνησαν με ευλάβεια την εικόνα της Παναγίας στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Γαλατά.
Το βράδυ της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας το δε Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου το πρωί τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου με κατάνυξη ετελέσθη ο μεθεόρτιος Εσπερινός και στη συνέχεια ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος Γενεθλίου της Θεοτόκου που συνόδευαν η Φιλαρμονική Μεσολογγίου , ακολουθούσαν νέοι και νέες ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, τα εξαπτέρυγα και στη συνέχεια ακολουθούσαν οι ιεροψάλτες, ο ιερός κλήρος και οι επίσημοι με τους πιστούς.
Τη Λιτανεία παρακολούθησαν: ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παν. Λουκόπουλος, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Αγ. Σμπούκη, ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Θωμάς Κοτρωνιάς, οι πρώην δήμαρχοι Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές και Θαν. Παπαθανάσης, η πρώην αντιδήμαρχος Μαρία Ζιαμπάρα και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ντ. Τσουκαλάς και Σπ. Τραχύλης.
Αναρτήθηκε 9 Σεπτεμβρίου 2018, 10:30