ΓΑΛΑΤΑΣ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Γαλατάς: Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας της Γεννήσεως της Θεοτόκου


Με λαμπρότητα και επισημότητα, γιορτάστηκε στις  7 & 8 Σεπτεμβρίου 2017 στο Γαλατά η εορτή της Παναγίας, εκατοντάδες πιστοί προσκύνησαν με ευλάβεια την εικόνα της Παναγίας στον Ιερό  Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου

Το βράδυ της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας τη δε Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου το πρωί, τελέστηκε  Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.

Το απόγευμα της Παρασκευής  8 Σεπτεμβρίου, με κατάνυξη ετελέσθη ο μεθεόρτιος Εσπερινός  προεξάρχοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμά, με τη συμμετοχή  ιερέων της περιοχής.

Με το πέρας του Εσπερινού  ξεκίνησε η περιφορά της ιερής εικόνας της Γεννήσεως της Θεοτόκου, που  συνόδευαν η  Φιλαρμονική του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Αντιρρίου  "Ο Απόλλων", ακολουθούσαν νέοι και νέες ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, τα εξαπτέρυγα  και στη συνέχεια ακολουθούσαν οι ιεροψάλτες,  ο ιερός κλήρος και οι επίσημοι. Η πομπή πέρασε από κεντρικούς δρόμους του Γαλατά και κατέληξε στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.

Τη λιτανεία  παρακολούθησαν: ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας  Θωμάς Κοτρωνιάς, ο Εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος  ΔΕ Χάλκειας Αντώνης Πολονύφης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ναυπακτίας Σπ. Τραχύλης και Κων. Τσουκαλάς, η δημοτική σύμβουλος Ναυπακτίας Αγγελική Σμπούκη-Πελέκη, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αστυνομικής Διευθύνσεως Αιτωλίας και  ο διοικητής της Π.Υ. Ναυπάκτου κ. Μπόκας καθώς και δεκάδες πιστοί από τον Γαλατά και την ευρύτερη περιοχή. Ο εορτασμός  της  Γεννήσεως της Θεοτόκου έκλεισε με την φιλαρμονική  και τους πιστούς να ψάλλουν τον  Εθνικό Ύμνο.

Αναρτήθηκε 9 Σεπτεμβρίου  2017, 07:50

 
 

 
 
 
 

POWERED BY SigmaWeb's SiteBuilder